Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lituji, nechápu. Nepochopil jsem hlavní myšlenku Vašeho příspěvku. Dá se z toho vybrat cokoliv.

0 1
možnosti

Jakmile slyším provolání český národ, tak se mi ježí vlasy. Toto provolání vlastně určuje tzv. typ povrchního až jednoduchého člověka. To co má naše společnost od roku 1918 za sebou to by nezvládla jiná země. Zvládnout připojení zaostalého slovenského území, Zakarpatské Rusy, české Němce, problém s Polskem o Těšínsko, problém s Maďarskem, platba válečných reparací a to do roku 1929. Velká hospodářská krize, nástup fašistického Německa a po roce 1938, trhání naší země ze strany Německa, Polska, Maďarska, Slovenska. Nástup Heydrichiády, vyhlazování českých Židů a dalších skupin obyvatelstva, vyhlazování naší elity, drancování naší země a jejich zdrojů. Po roce 1945 odsun významné části obyvatelstva. Nástup komunismu a zestátňování průmyslu a po roce 1948 tvrdé stalinistické čistky ve všech patrech společnosti a snaha odstranit naši pluralitu společnosti, cílená likvidace inteligence, monstr procesy v 50 letech, likvidace živnostníků, sedláků, dělnice od pásu soudila inteligenci, pohůnek na vsi vystěhoval sedlácké rody ... . Po roce 1968 tvrdá normalizace a pád hospodářství, kde se měnila odbornost za stranickou knížku. V roce 1980 naprosté zaostání lehkého průmyslu, nízká efektivita práce, nabubřelé socialistické maloměšťáctví. V roce 1985 přestavba a snaha naučit lidi opět pracovat, odpovědnosti, dobře hospodařit s pracovní dobou, bylo už pozdě úpadek hospodářství a chování lidí nakonec rozložil systém. Po roce 89 plánované a masivní zavádění kapitalistické ekonomiky, jež vedlo k neřízené reakci a bez plánovaného nalévání peněz do zdravotnictví a dalších oborů, vyvazování cenných částí podniků ... . Dovozová politická demokracie se zde nemohla ujmout, neboť už tu vlastně není historická zkušenost z levicovými hodnotami a boj za ně, byla vlastně defraudovány, pravicové hodnoty byly důsledně vykořeněny a pozvánkou k šikaně celé rodiny, nebo vyhazovat z republiky. Občanské hodnoty, občané byly důsledně už od jiskřiček manipulovány a mateni ... .

2 0
možnosti
Foto

"Prostituční demokracie" je v naší společnosti "terminus technicus"!!

Krátké, výstižné, současně i smutné označení dění kolem nás;-(!!

1 0
možnosti

Každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Abychom si zasloužili lepší, musíme vybudovat vzdělanou, sebevědomou a odvážnou občanskou společnost, jinak budeme kulhat za těmi, kteří jsou v tom úsilí o hodně vepředu.

1 0
možnosti

To jsou slova jako z minulosti a z tribuny ... . Především je potřeba lidi motivovat, tak aby se zapojili ze zdola do správy země. Naučit se aby když vznikne problém se uměli spojit založit občanské sdružení a věci řešit. Když většina pořád slyší na sociální strunu, kterou ráda prodá za svoji svobodu. Problém je porušení křehké rovnováhy kdy menšina vytváří řád a rozmach společnosti. Je potřeba vyvolat diskuzi a zcela jasně si přiznat skutečnost, kde je potřeba motivovat většinu k vlastní odpovědnosti a řešit správu země, kdy politický systém a demokracie s ním spojená zde vlastně nemá již historickou zkušenost a jde jen o tendence lidí. My jsme posttotalitní země a nemáme za sebou kontinuitu demokracie jako západ. Jinak přijde restart a všichni na tom budeme pěkně bledě ... .

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 828x
Každý blbec kterého potkáš, může být duchovní mistr, který tě jen zkouší.

Seznam rubrik